Zoetermeer in Kaart

Zoetermeer in Kaart is niet een alledaagse website. Het is namelijk een platform waar bedrijven en inwoners van Zoetermeer samenkomen. Bedrijven kunnen op Zoetermeer in Kaart gratis een bedrijfspagina kunnen aanmaken en zichzelf beter 'op de kaart' zetten. Inwoners en mensen die op bezoek komen in Zoetermeer kunnen dan makkelijk bedrijven, uitjes en andere informatie vinden op de website.

De Opdracht

Zoetermeer in Kaart vond dat Zoetermeer nog iets miste. Een platform waar bedrijven hun zichtbaarheid gratis kunnen verbeteren en waar inwoners meer informatie kunnen vinden.

De vraag was om een moderne bedrijvengids te bouwen, waar verschillende functionaliteiten inzitten. Denk bijvoorbeeld aan de optie om accounts aan te maken voor zowel bedrijven als inwoners, de optie voor bedrijven om hun eigen bedrijvenpagina aan te maken en de mogelijkheid om reviews en berichten te versturen. Dit is uiteraard slechts een kleine opsomming van het totaal aantal gewenste features.

Webdirectory

De wens was om een moderne webdirectory te maken waar bedrijven zich gemakkelijk kunnen promoten.

Reviews & Berichten

Om de website interactief te maken moet het mogelijk zijn om reviews achter te laten en berichten te versturen.

Zoekfunctie

Een zoekfunctie is onmisbaar voor een moderne webdirectory. Daarom zal dit op een duidelijke plek te presenteren.

De Uitvoering

Omdat het een vrij gecompliceerd project is, met veel specifieke features is er besloten om gebruik te maken van een pre-build thema. Een thema waar alle benodigde functies al zijn ingebouwd en waar we ons kunnen focussen op het algemene design.

Na een korte zoektocht en overleg met de klant is er een keuze gemaakt voor een passend thema. Met dit thema zijn we verder gegaan met het design. De huisstijl van Zoetermeer bestaat uit felle kleuren zoals Roze en Geel, en dit diende ook verwerkt te worden in het design. Opvallend, maar passend bij Zoetermeer.

Een hele fijne samenwerking en nooit te beroerd om even iets meer te doen.

-

Na het uitwerken van het design, zijn de functionaliteiten meermaals getest, zodat we met vertrouwen de website konden opleveren. Een website die we niet elke dag maken, maar wel een waar we erg trots op zijn!