Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Iedereen wil bovenaan Google staan, maar niet iedereen verdiend het. Zoekmachines willen namelijk alleen maar de beste en meest relevantie websites laten zien. Hiervoor gebruikt Google meer dan 200 signalen in hun algoritmes. Deze algoritmes bepalen de uiteindelijk verdeling van de resultaten. Met zoekmachine optimalisatie is het doel om een website zo goed mogelijk op deze signalen in te spelen. Hoe beter de optimalisatie, hoe beter je gevonden wordt.

Wat je moet weten over SEO

Search Engine optimization

Relevantie

Zoekmachine's willen hun gebruikers zo snel mogelijk aan de gewenste pagina's helpen. Daarom is relevantie één van de bouwstenen van hun algoritmes en is het jouw doel om een website zo relevant mogelijk te maken. Dit kunnen bijvoorbeeld informatieve blogs zijn, grappige plaatjes of leerzame video's. Wat het ook is, het moet aansluiten op jouw doelgroep.

Gebruikersvriendelijkheid

Gebruikers willen een website dat goed werkende website, en dus willen zoekmachines dit ook. Een trage website, onleesbaar lettertype, onbruikbaar mobiel design of niet werkende links, dit kan er allemaal voor zorgen dat bezoekers vroegtijdig een website verlaten. Merken zoekmachines dat dit vaak gebeurt? Dan zullen ze de website minder of zelfs niet meer laten zien.

Autoriteit

Maar bovenal willen zoekmachines dat de websites betrouwbaar en veilig zijn. Een website met een goede reputatie zal vele malen hoger eindigen dan een nieuwe website of domein. Evenals dat een verouderde website zonder de juist certificaten geen kans van slagen tegenover een website dat voldoet aan alle eisen. SEO heeft tijd nodig om resultaat te zien.
Stap 1

SEO check

De eerste stap in SEO is het analyseren van de website en bijpassende zoekwoorden

Onsite SEO

We analyseren de structuur van de website, interne architectuur en andere key elemententen die belangrijk zijn voor de SEO van elke website.

Penalty controleren

Is jouw website onzichtbaar in de zoekresultaten? Een goede kans dat Google jouw website bestraft. Wij helpen je hier zo nodig vanaf.

Technische SEO Audit

Snelheid, gebruiksvriendelijkheid of gebruiksgemak? Wij zorgen dat ook de achterkant van jouw website en de technische aspecten geoptimaliseerd zijn.

Concurrentie analyse

Wij zorgen er niet alleen voor dat jouw website beter gevonden kan worden, maar bovenal is het doel dat jouw website boven de concurrentie komt te staan.

Zoekwoordenanalyse

We onderzoeken welke zoektermen een goed beeld geven van jouw website en tegelijkertijd relevant zijn voor potentiële bezoekers.

Adviesrapport

Na onze analyse stellen we een adviesrapport op met alle nuttige data en leggen we precies uit hoe jouw website het beste geoptimaliseerd kan worden.
Stap 2

SEO optimalisation

Search Engine Optimization (SEO) is een continu proces. Daarom bieden we abonnementen aan om dit voort te zetten. Naast het oplossen van problemen die uit de analyse zijn gekomen focussen we hierbij op het creëren van autoriteit. Dit doen we onder andere door blogs en linkbuilding.

Blogs

Blogs zijn onmisbaar in zoekmachineoptimalisatie. Niet alleen kun je met blogs relevante informatie presenteren, ook is het de ideale manier om nieuwe zoektermen te introduceren. Daarnaast blijf de website actief en actueel.

Linkbuilding

Door steeds meer positieve backlinks te genereren krijgt een website steeds meer betrouwbaarheid en autoriteit. Maar pas op dat je website niet in verbinding komt met slechte websites.

SEO Analyse

Werkt de strategie? Worden de juiste zoektermen gebruikt of zijn er problemen met de website? Een kleinigheid kan al grote gevolgen hebben. Daarom houden we alle data strak bij en voeren we regelmatig analyses uit.

SEO diensten

Vergroot je zichtbaarheid met één van onze SEO pakketten of vraag een pakket op maat aan.

SEO Analyse

SEO check

Als je graag wilt weten hoe jouw website er op dit moment voorstaat, kunt je een eenmalige analyse laten doen. Daarin laten wij precies zien hoe de website op dit moment scoort en waar er verbetering nodig is. Van een technische analyse van de website tot een concurrentie analyse, alles komt aan bod.

Zoekwoordenanalyse

Aan de hand van uitgebreid onderzoek zoeken wij naar de juiste woorden waarop er meer bezoekersaantallen bereikt kunnen worden. Hierbij gaan wij op zoek naar 5 á 10 zoekwoorden waarmee je hoog in Google en andere zoekmachines kunt ranken. Zoekwoorden waarmee jij de concurrentie de baas zult zijn!
zoekmachineoptimalisatie

SEO Abonnement

Het optimaliseren van de SEO is een continu proces en daarom bieden wij ook juist abonnementen aan waarbij wij de SEO continu monitoren en verbeteren. Zo schrijven we blogs, regelen van backlinks en controleren we de zoekwoorden. Ook houden we continu de nieuwste SEO trends en ontwikkelingen in de gaten.

SEO uitbesteden

Wat jouw bedrijf ook nodig heeft, wij onderzoeken de perfecte samenstelling van werkzaamheden en voorzien jou van het nodige advies of voeren dit advies uit
SEO Consultancy
70%
Marktonderzoek
95%
SEO Audit
55%

Gratis SEO scan

  Alles over SEO & SEA

  Leer meer over zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) in onze blogs!.

  close

  Nieuwsbrief

  Wil jij op de hoogte blijven?
  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Wees gerust, wij haten ook spam